Μονωτικά χρώματα

Προϊόντα > Μονωτικά χρώματα

 


THERMO MCS COMBI

 

ThermoCombi2

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το THERMO MCS CΟΜΒΙ είναι ειδικό στεγανοποιητικό ελαστομερές τοίχων και ταρατσών με μεγάλη ανακλαστική ικανότητα στην θερμική ακτινοβολία του ήλιου.

Με απλή επάλειψη επιτυγχάνεται τέλεια στεγανοποίηση από τα νερά της βροχής, ακόμη και όταν αυτά λιμνάζουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η υγρομονωτική προστασία του THERMO MCS COMBI βοηθάει στην θερμομονωτική ικανότητα του κτιρίου κρατώντας στεγνά όλα τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία (π.χ σοβάδες, πλάκες, τοίχους κλπ).

Η μεμβράνη που δημιουργείται από το THERMO MCS COMBI έχει υψηλή ελαστικότητα και αντοχή. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη στεγάνωση ταρατσών, βορινών τοίχων κ.α. ενώ ταυτόχρονα διακοσμεί αλλά και αντανακλά την θερμική ακτινοβολία.

Η ιδιότητα του αυτή να έχει μεγάλο συντελεστή εκπομπής στην υπέρυθρη ακτινοβολία δεν επιτρέπει την επιφάνεια και το υπόστρωμα να ζεσταίνεται από τον ήλιο, με αποτέλεσμα πολύ μικρότερη ποσότητα ζέστης να μεταφέρεται μέσω του υποστρώματος στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, που σημαίνει ότι το κρατάει πιο δροσερό (επομένως και οικονομία στην χρήση του κλιματιστικού τις ζεστές μέρες του χρόνου).

Έχει άριστες αντοχές στις καιρικές συνθήκες και αντέχει στις συστολές και διαστολές της καλυπτόμενης επιφάνειας.

Το THERMO MCS COMBI είναι το ιδανικό προϊόν για επιφάνειες με ρηγματώσεις λόγω της μεγάλης ελαστικότητας του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική και εξωτερική χρήση, σε παλιές και νέες επιφάνειες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε σοβά, τούβλα, εμφανές, μπετόν, γυψοσανίδες, ξύλο ή μέταλλο και έχει μεγάλη πρόσφυση πάνω στις επιφάνειες.

Η μεμβράνη που δημιουργεί το THERMO MCS COMBI είναι ενιαία, χωρίς αρμούς και ενώσεις ενώ ταυτόχρονα δίνει εύκολες και σίγουρες λύσει για δύσκολα σημεία όπως ενώσεις, γωνίες κλπ.

Επίσης η επιφάνειά του πλένεται πολύ εύκολα

­

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Η επιφάνεια που θα επαλειφθεί με το THERMO MCS COMBI πρέπει να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από λάδια-σκόνες και άλλα σαθρά υλικά. Θα βοηθούσε ένα καλό πλύσιμο της επιφάνειας την προηγούμενη από τη μέρα της εφαρμογής

Εναλλακτικά το ίδιο το THERMO MCS COMBI μπορεί να χρησιμοποιηθεί -με μια αραίωση 1:1 με νερό- για το αστάρωμα της επιφάνειας.

­

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το THERMO MCS COMBI μπορεί να αραιωθεί με νερό, για καλύτερη εφαρμογή, έως και 15%. Συνήθως δουλεύεται σε δύο στρώσεις

Απλώνεται στην επιφάνεια με ρολό ή πινέλο μετά το στέγνωμα του ασταριού.

Η δεύτερη στρώση γίνεται αφού στεγνώσει η πρώτη.

Η συνολική κατανάλωση είναι περίπου 0,75 – 1 kg/m2 σε οριζόντιες επιφάνειες, ενώ σε κάθετες η κατανάλωση 0,5 kg/m2 είναι αρκετή

Συστήνεται να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε θερμοκρασίες παγετού όπως και σε υψηλές θερμοκρασίες (40°C και άνω). Τέλος συστήνεται να μην γίνεται η εφαρμογή του σε βροχερές μέρες ώστε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο στεγνώματος.

­

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Συστήνεται η αποθήκευση του THERMO MCS COMBI να γίνεται σε χώρους προστατευμένους από χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω του 0°C) και από υψηλές (άνω των 40°C) όπως και να αποφεύγεται η μακρά παραμονή του κάτω από τον ήλιο.

 


THERMOWALL INTERIOR

 

Το THERMOWALL interior είναι ένα κορυφαίας ποιότητας αντιμουχλικό Ενεργειακό Θερμοκεραμικό χρώμα για εσωτερικούς τοίχους που ανήκει στην κατηγορία ‘’ΨΥΧΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ’’. Αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας ΕΚ/2002/91 για την ενεργειακή ταυτότητα αυτών, χάρη στην υψηλή ανακλαστικότητα και το χαμηλό συντελεστή αγωγιμότητας. Εφαρμόζεται σε κάθε είδους παλαιά ή νέα επιφάνεια όπως γυψοσανίδα, σοβάς, μπετόν κ.τ.λ. και προσφέρει μία θαυμάσια ματ επιφάνεια με υψηλές αντοχές στο συχνό πλύσιμο.

­

Φυσικές και χημικές ιδιότητες:

Φυσική κατάσταση Υγρό
Οσμή Χαρακτηριστική
Τιμή PH 8.5 – 9.2
Μεταβολή φυσικής κατάστασης
Σημείο βρασμού 100ο C
Σημείο ανάφλεξης (κλειστό δοχείο) δεν καίγεται
Θερμοκρασία αυτό-ανάφλεξης δεν ισχύει
Όρια έκρηξης δεν ισχύει
Πίεση ατμών (20ο C) 23 mbar (όπως το νερό)
Πυκνότητα (25ο C) 1,03 – 1,05gr/cm3
Διαλυτικότητα στο νερό Διαλυτό
Ιξώδες (25ο C) 9.500 – 11.000 mPas

ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) 9.500 – 11.000 mPas

Η μέγιστη περιεκτικότητα σε ΠΟΕ σύμφωνα με την Οδηγία 2004/42/ΕΚ είναι 30gr/lt (2010). (Κατηγορία Α: “α”, Τύπος:Υ, Εσωτερικής χρήσης ματ για τοίχους και οροφές (στιλπνότητα <25@60ο)). Το προϊόν περιέχει κατά μέγιστο 15gr/lt.

­

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και απαλλαγμένες από ξένα σώματα και ουσίες. Σε περίπτωση που η επιφάνεια έχει προσβληθεί από μούχλα απαιτείται καθαρισμός της με αντιμουχλικό υγρό ή διάλυμα χλωρίνης σε νερό.

Η συγκεκριμένη διαδικασία συνίσταται να γίνει τουλάχιστον δυο φορές. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις, με αραίωση έως 5% (αν οι συνθήκες το επιτρέπουν), πάνω σε επιφάνειες ασταρωμένες με αστάρι νερού TERMODUR, πινέλο, ρολό ή πιστόλι. Στεγνώνει σε 1 ώρα και επαναβάφεται σε 4-6 ώρες. Αποδίδει 8 – 12 m2/l ανά στρώση αναλόγως την επιφάνεια και τη χρήση. Για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση απαιτείται πάχος φιλμ 300μm και το επιτυγχάνουμε συνήθως με Τρίτη στρώση.                                        

Να μην εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες κάτω των 10 oC και άνω των 38 oC. Κλείστε το δοχείο μετά από κάθε χρήση.

 


TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ THERMO-MCS

Η σειρά χρωμάτων ΤΗΕRMO-MCS τοίχων και ταρατσών είναι ισχυρά ακρυλικά ελαστομερή χρώματα που περιέχουν θερμοκεραμικά σφαιρίδια κενά αέρος. (Τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη διαστημική αεροναυπηγική).

Η ενεργειακή απόδοση της θερμοκεραμικής μεμβράνης οφείλεται στην ανάκλαση και τη σκέδαση της ηλιακής θερμικής ακτινοβολίας,αποτρέποντας τη θερμική φόρτιση των κτιρίων. Μια άλλη ιδιότητα είναι η αφύγρανση των κτιρίων που επιτυγχάνεται με μεταφορά και διάχυση μέσω τριχοειδών. Η μεμβράνη λειτουργεί ως “αντλία αφύγρανσης”. Ποσοστό υγρασίας 4% στην τοιχοποιία επιφέρει ελάττωση της θερμομονωτικής ικανότητας κατά 50% σύμφωνα με DIN 4108 (βλέπε σχεδιάγραμμα).

Σκέδαση στη φυσική και ιδιαίτερα στην οπτική με τον όρο (σκέδαση) ονομάζεται ο διασκορπισμός των φωτεινών ακτίνων που ακολουθεί όταν προσπέσουν σε μικροσκοπικά σωματίδια έτσι ώστε να διαχέονται στο χώρο χωρίς να φαίνονται αυτές. Η σκέδαση είναι προϊόν πολλαπλής ανάκλασης.

Το ΤΗΕRMO-MCS αδιαβροχοποιεί την επιφάνεια καλύπτοντας μικρορωγμές και κλείνει θερμογέφυρες. Η θερμοκεραμική μεμβράνη που σχηματίζεται παρέχει ενισχυμένη προστασία από μύκητες άλγη και φωτιά (DIN 4102 GlassB1). Διατηρεί την ελαστικότητα ακόμη και σε θερμοκρασία -20οC και 80οC.

Είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη και πληρούν όλους τους κανονισμούς, έχουν ποιο χαμηλά voc (πτητικές ουσίες) και από το οικολογικά χρώματα γιατί οι πληρωτικές ουσίες είναι ελάχιστες και ο όγκος καταλαμβάνεται από τα θερμοσφαιρίδια.

therrmomcs1

 

Καθαρισμός εργαλείων – Διαχείριση αποβλήτων

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό από τα εργαλεία μέσα στο δοχείο και καθαρίστε τα αμέσως με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Μην αδειάζετε τα υγρά πλύσης στην αποχέτευση ή σε άλλες πηγές νερού. Διαχειριστείτε τα κενά δοχεία και την περίσσεια υλικού υπεύθυνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα περισσεύματα χρωμάτων δεν θα πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Θα πρέπει να ζητούνται συμβουλές από την τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με την διάθεση και αποκομιδή των αποβλήτων.

 

Οδηγίες ασφαλείας, υγιεινής και προστασίας περιβάλλοντος

Μακριά από τα παιδιά ● Αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια ● Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετέ τα αμέσως με άφθονο νερό, ζητήσετε ιατρική συμβουλή ● Μετά την επαφή με το δέρμα πλυθείτε αμέσως με σαπούνι και νερό ή κατάλληλο καθαριστικό δέρματος ● Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε αυτό το δοχείο ή την ετικέτα. ● Να μην χρησιμοποιούνται τα άδεια δοχεία για αποθήκευση τροφίμων ● Μην το αδειάζετε στην αποχέτευση ή σε υδάτινους τόπους ● Μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά ● Διαχειριστείτε τα άδεια δοχεία υπεύθυνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.